תפארת שבחסד פירושו היופי שבאהבה.
אין בעולם דבר יפה יותר מאהבה, מעל הכל אהבה אמיתית של איש ואשה שבאו בברית של נישואין ומחויבות הדדית. לאחר שאנו מתקלפים מכל שריונות הציניות שאנו עוטים כדי להתמודד עם העולם הציני שלנו, הציור של זוג אוהבים המסתכלים זה על זו כשני יונים אוהבים, “עיניך יונים”, מבלי להרגיש צורך לומר מלה, הוא הדבר היפה ביותר שיש בעולמנו.
מסופר על הבעל שם טוב הקדוש, מייסד החסידות, ששלח פעם את תלמידיו להכנס לבית של שני כפריים, איש ואשה, ורק להביט בהם. הלכו התלמידים כמצוות רבם וראו את האיש והאשה הפשוטים יושבים בביתם, כל אחד עוסק במלאכתו – זה יושב כאן ליד השולחן וזו יושבת כאן ליד השולחן. למראית עין זהו מחזה פשוט ביותר, ולא ברור מדוע צריך הרב לשלוח את תלמידיו כדי לחזות בו. אך כשתלמידי הבעש”ט היו שם הם הרגישו לא פחות מאשר גן עדן – גן עדן עלי אדמות, מלא חן, מלא ריח טוב, מלא יפי של אהבה.
מבין המלים הנרדפות בעברית ליופי (ישנן שמונה מלים כאלה…) המלה תפארת מבטאת יופי של הרמוניה, של מזיגה מאוזנת ונכונה בין מרכיבים שונים ואף מנוגדים. דבר זה מלמד אותנו שהיופי שבאהבה אינו נובע מחיבורם של שני אנשים דומים, החשים בנוח זה עם זה בשל קרבתם הטבעי, אלא דוקא מזיווגם של יסודות הפוכים שמתח שורר ביניהם: במישור החומר, של איש ואשה שבעצם הוויתם הגופנית הם שני מינים שונים ומשלימים; ובמישור הרוח, של שתי נשמות נבדלות שלכל אחת יעוד ושליחות משלה. כאשר שני ההפכים האלו מצליחים להתחבר בחיבור של אהבה ופריון, היופי הבוקע מחיבורם הוא ניצוץ של יופיו המושלם של הקדוש-ברוך-הוא, נושא ההפכים כולם.
תרגיל מעשי
הקדישו מספר רגעים להתבוננות ביופי של זוג אוהבים. אם אתם חווים קושי מסוים בקשר שלכם עם בני זוגכם בשל חילוקי דעות, חשבו על כך שההופכיות שלכם היא המפתח לאהבה יפה.